niedziela, 29 czerwca 2014

Filety z kurczaka malibu

Przepis zaczerpnąłem z gazety Moje Gotowanie. Muszę przyznać ,że bardzo pysznie wyszło. Polecam 


Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 łyżki masła
  • łyżka musztardy dijon
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 2/4 szklanki soku ananasowego (może być zalewa z ananasów)
  • 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • olej
  • mała puszka ananasa
  • 8 plastrów szynki gotowanej
  • 4 plastry sera żółtego

    Przygotowanie


    Filety z kurczaka lekko ubijamy. Masło ucieramy z musztardą ,miodem ,sosem ,sokiem z ananasa i papryką. Powstałą marynatą smarujemy filety i odstawiamy na noc do lodówki. Na patelni do grillowania smażymy filety (po 3-4 min z każdej strony) ,smarując co chwilę marynatą. Plastry ananasa również grillujemy. Każdą pierś owijamy w 2 plastry szynki kładziemy na papier do pieczenia ,przykrywamy serem i ananasem. Zapiekamy 15 min w temperaturze 170°C. Podajemy z kaszą kuskus wymieszaną z masłem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz