Przepis zaczerpnąłem z gazety Moje Gotowanie. Muszę przyznać ,że bardzo pysznie wyszło. Polecam
Składniki
- 4 pojedyncze filety z kurczaka
- 3 łyżki masła
- łyżka musztardy dijon
- 2 łyżki miodu lipowego
- 2 łyżki sosu Worcester
- 2/4 szklanki soku ananasowego (może być zalewa z ananasów)
- 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
- olej
- mała puszka ananasa
- 8 plastrów szynki gotowanej
- 4 plastry sera żółtego
Przygotowanie
Filety z kurczaka lekko ubijamy. Masło ucieramy z musztardą ,miodem ,sosem ,sokiem z ananasa i papryką. Powstałą marynatą smarujemy filety i odstawiamy na noc do lodówki. Na patelni do grillowania smażymy filety (po 3-4 min z każdej strony) ,smarując co chwilę marynatą. Plastry ananasa również grillujemy. Każdą pierś owijamy w 2 plastry szynki kładziemy na papier do pieczenia ,przykrywamy serem i ananasem. Zapiekamy 15 min w temperaturze 170°C. Podajemy z kaszą kuskus wymieszaną z masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz