poniedziałek, 30 czerwca 2014

Deser z pieczonym jabłkiem

Delikatny deser jabłkowy o korzennym smaku.


















Składniki

  • 4 duże jabłka
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru cynamonowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • syrop korzenny

    Przygotowanie

    Jabłka myjemy ,układamy na blaszce i pieczemy w 200°C (długość pieczenia zależy od rodzaju jabłka). Śmietankę ubijamy z cukrem cynamonowym ,dolewając do niej rozpuszczoną i ostudzoną w wodzie żelatynę. Podczas ubijania dodajemy ostudzone ,upieczone jabłka (bez skórek) ,rozlewamy do salaterek. Wkładamy do lodówki ,do stężenia. Podajemy z syropem korzennym.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam aromat pieczonego jabłka :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń