Może wydać się to dziwne ,może kontrowersyjne ,może zbyt
proste połączenie fasolki szparagowej z majonezem. Czasami warto wyjść z ram
,przełamać stereotypy ,choć pomysł na tę fasolkę jest sprzed kilkudziesięciu
lat nadal budzi wiele sprzecznych komentarzy. Jedni kochają ,drudzy zaś
nienawidzą. Właściwie tak jest z każdym przepisem…ale to dobrze. Nie każdemu przecież wszystko musi smakować.
Składniki
- 0,5 kg fasolki szparagowej
- sól morska
- łyżka majonezu (dla dbających o linię ;) )
- zimna woda
Przygotowanie
Fasolkę gotować w osolonej wodzie do czasu ,aż zmięknie. Odcedzić. Wrzucić do miski ,dodać majonez tyle, ile lubimy,uważając by nie stał się to majonez z fasolką ;)Dokładnie wymieszać i od razu podawać.
ja najbardziej lubię fasolkę z wody :)
OdpowiedzUsuńTeż pycha! Ja fasolkę w każdej postaci zjem :D
Usuń