piątek, 27 czerwca 2014

Fasolka szparagowa z majonezem



Może wydać się to dziwne ,może kontrowersyjne ,może zbyt proste połączenie fasolki szparagowej z majonezem. Czasami warto wyjść z ram ,przełamać stereotypy ,choć pomysł na tę fasolkę jest sprzed kilkudziesięciu lat nadal budzi wiele sprzecznych komentarzy. Jedni kochają ,drudzy zaś nienawidzą. Właściwie tak jest z każdym przepisem…ale to dobrze. Nie każdemu przecież wszystko musi smakować.







Składniki

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • sól morska
  • łyżka majonezu (dla dbających o linię ;) )
  • zimna woda

    Przygotowanie

    Fasolkę gotować w osolonej wodzie do czasu ,aż zmięknie. Odcedzić. Wrzucić do miski ,dodać majonez tyle, ile lubimy,uważając by nie stał się to majonez z fasolką ;)Dokładnie wymieszać i od razu podawać.






2 komentarze:

  1. ja najbardziej lubię fasolkę z wody :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też pycha! Ja fasolkę w każdej postaci zjem :D

      Usuń