sobota, 28 czerwca 2014

Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

Po prostu pycha...młoda kapusta ,koperek i łazanki...mmm!!!!


















Składniki

  • mała kapusta
  • cebula
  • 200 g boczniaków
  • makaron łazanki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • kilka parówek
  • 2 łyżki masła
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

      Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Kapustę szatkujemy ,dodajemy cebulę i boczniaki i dusimy 35 min w szklance wody dosypując łyżeczkę soli.
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osączamy i dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i parówkami pokrojonymi i podsmażonymi na suchej patelni. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.

1 komentarz: