wtorek, 13 maja 2014

Schabowe pierogi z pieczarkami










Pomysł podpatrzony z programu Ugotowani. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Podałem z młodymi ziemniakami i młodą zasmażaną kapustą z koperkiem.














Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • kilka dużych pieczarek
  • mała cebula
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • łyżka oleju
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy drobno pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę ,oprószamy solą i dusimy do momentu kiedy cały płyn odparuje. Kotlety rozbijamy bardzo cienko nakładamy farsz na środek ,dodajemy starty żółty ser ,mięso składamy tak pierogi ,brzegi mięsa złączamy przy pomocy tłuczka. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy kotlety po 2-3 min z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz