Przepyszna przystawka z suszoną śliwką.
Składniki
- 100 g włoskich orzechów
- 100 g kremowego serka
- 100 g majonezu
- natka pietruszki
- sok z 1/2 cytryny
- cebula
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- jajko
- 150 g suszonych śliwek
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Orzechy uprażyłem w piekarniku , ostudziłem , zmiksowałem razem z
serkiem , majonezem , posiekaną natką , sokiem z cytryny , solą i
pieprzem. Wstawiłem do lodówki.
Cebulę drobno posiekałem i zeszkliłem na oleju. Wystudzoną dodałem do
mięsa zmieszanego z jajkiem , solą , pieprzem i tartą bułką.
Dokładnie wyrobiłem.
Z masy mięsnej uformowałem kulki , do środka wcisnąłem śliwkę .
Kulki smażyłem na rozgrzanym oleju , po przyrumienieniu osaczyłem na papierowym ręczniku. Podałem z dipem orzechowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz