czwartek, 29 maja 2014

Farfalle z mielonym w sosie śmietanowo-koperkowym

Proste ,szybkie i smaczne danie.


















Składniki

  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 300 g pieczarek
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • łyżka mąki
  • pęczek koperku
  • 2 cebule
  • łyżka suszonego lubczyku
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 300 g makaronu farfalle
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Cebule obieramy ,kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone ,solimy i rozdzielamy widelcem podczas smażenia. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w ósemki i lubczyk ,chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu 10 min, Dodajemy śmietanę rozrobioną z mąką ,zagęszczamy sos. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekany koperek. Dokładnie mieszamy. Podajemy z makaronem farfalle ugotowanym według wskazówek na opakowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz