Proste ,szybkie i smaczne danie.
Składniki
- 250 g mięsa mielonego wieprzowego
- 300 g pieczarek
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- łyżka mąki
- pęczek koperku
- 2 cebule
- łyżka suszonego lubczyku
- 500 ml bulionu warzywnego
- 300 g makaronu farfalle
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Cebule obieramy ,kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy
mięso mielone ,solimy i rozdzielamy widelcem podczas smażenia. Następnie
dodajemy pieczarki pokrojone w ósemki i lubczyk ,chwilę podsmażamy i
zalewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu 10 min, Dodajemy śmietanę
rozrobioną z mąką ,zagęszczamy sos. Do smaku przyprawiamy solą i
pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekany koperek. Dokładnie
mieszamy. Podajemy z makaronem farfalle ugotowanym według wskazówek na
opakowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz