środa, 26 marca 2014

Surówka z cebuli

Pikantna surówka do mięs.

















Składniki

  • 4-6 szalotek
  • 2 średniej wielkości czerwone cebule
  • papryka czerwona
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Szalotki obrałem i cienko pokroiłem w krążki.
    Czerwone cebule obrałem i pokroiłem w drobną kostkę.
    Paprykę opłukałem ,usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w 2 cm cienkie paski.
    Szalotki ,czerwone cebule ,paprykę wymieszałem z octem jabłkowym i oliwą. Do smaku doprawiłem cukrem ,solą i pieprzem.
    Odstawiłem na godzinę w ciepłe miejsce ,do "przegryzienia" się wszystkich składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz