Roladki z fasolką
Delikatny drób z fasolką szparagową i...
Składniki
- 4 filety z kurczaka
- serek almette z czosnkiem niedźwiedzim
- fasolka szparagowa (obgotowana lub ze słoika)
- mielona papryka
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Filety z kurczaka umyłem ,osuszyłem i rozbiłem na 1 cm kotlety.
Oprószyłem z obu stron solą i pieprzem ,wstawiłem do lodówki na godzinę.
Fasolkę ze słoika osączyłem.
Po wyjęciu z lodówki filety z jednej strony posmarowałem serkiem almette
,ułożyłem fasolkę i zawinąłem. Oprószyłem słodką papryką ,każdą roladkę owinąłem folią aluminiową i
rozłożyłem na blasze.
Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C i włożyłem mięso i piekłem ok. 30 min.
Podałem z pieczonymi ziemniakami i mizerią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz