czwartek, 27 marca 2014

Roladki z fasolką

Delikatny drób z fasolką szparagową i...
















Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • serek almette z czosnkiem niedźwiedzim
  • fasolka szparagowa (obgotowana lub ze słoika)
  • mielona papryka
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Filety z kurczaka umyłem ,osuszyłem i rozbiłem na 1 cm kotlety.
    Oprószyłem z obu stron solą i pieprzem ,wstawiłem do lodówki na godzinę.
    Fasolkę ze słoika osączyłem.
    Po wyjęciu z lodówki filety z jednej strony posmarowałem serkiem almette ,ułożyłem fasolkę i zawinąłem. Oprószyłem słodką papryką ,każdą roladkę owinąłem folią aluminiową i rozłożyłem na blasze.
    Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C i włożyłem mięso i piekłem ok. 30 min.
    Podałem z pieczonymi ziemniakami i mizerią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz