piątek, 21 marca 2014

Kotlety mielone z porem


















Składniki

  • 500 g karkówki
  • 100 g pora (biała część)
  • pęczek koperku
  • sos sojowy
  • bułka tarta
  • 1 jajko i 1 żółtko
  • sól ,pieprz
  • mielona papryka (słodka)

    Przygotowanie

      Karkówkę umyłem ,osuszyłem i zmieliłem w maszynce do mięsa na średnich oczkach razem z koperkiem . Do mięsa wbiłem jajko i żółtko ,dodałem pokrojony w półtalarki por. Masę dokładnie wymieszałem. Dodałem bułkę tartą (masa ma być gęsta) ,doprawiłem solą ,pieprzem oraz odrobiną sosu sojowego. Z masy uformowałem kotlety.
    Bułkę tartą wymieszałem z mieloną papryką ,obtaczałem kotlety w bułce i smażyłem na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz