Kotlety mielone z porem
Składniki
- 500 g karkówki
- 100 g pora (biała część)
- pęczek koperku
- sos sojowy
- bułka tarta
- 1 jajko i 1 żółtko
- sól ,pieprz
- mielona papryka (słodka)
Przygotowanie
Karkówkę umyłem ,osuszyłem i zmieliłem w maszynce do mięsa na
średnich oczkach razem z koperkiem . Do mięsa wbiłem jajko i żółtko
,dodałem pokrojony w półtalarki por. Masę dokładnie wymieszałem. Dodałem
bułkę tartą (masa ma być gęsta) ,doprawiłem solą ,pieprzem oraz
odrobiną sosu sojowego. Z masy uformowałem kotlety.
Bułkę tartą wymieszałem z mieloną papryką ,obtaczałem kotlety w bułce i smażyłem na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz