niedziela, 16 marca 2014

Ciasteczka kokosowe

















Składniki

  • 250 g mąki
  • 10 płaskich łyżek margaryny Kasi
  • 180 g cukru
  • 6 jajek
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • paczka budyniu waniliowego
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia
  • otarta skórka z 1 cytryny

    Przygotowanie

      Tłuszcz utarłem z cukrem i jedną torebką cukru waniliowego. W trakcie ucierania wbijałem kolejno jajka. Dodałem otartą skórkę z cytryny.
    Mąkę wymieszałem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Przesiałem do masy,
    Starannie wymieszałem wszystkie składniki (masa ma być jednolita).
    Blachę posmarowałem tłuszczem ,wylałem ciasto. Wierzch posypałem wiórkami i cukrem waniliowym.
    Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem 30 min.
    Wyjąłem blachę ,pokroiłem w romby po ostygnięciu ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz