Ciasteczka kokosowe
Składniki
- 250 g mąki
- 10 płaskich łyżek margaryny Kasi
- 180 g cukru
- 6 jajek
- 100 g wiórek kokosowych
- 2 torebki cukru waniliowego
- paczka budyniu waniliowego
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
- otarta skórka z 1 cytryny
Przygotowanie
Tłuszcz utarłem z cukrem i jedną torebką cukru waniliowego. W
trakcie ucierania wbijałem kolejno jajka. Dodałem otartą skórkę z
cytryny.
Mąkę wymieszałem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Przesiałem do masy,
Starannie wymieszałem wszystkie składniki (masa ma być jednolita).
Blachę posmarowałem tłuszczem ,wylałem ciasto. Wierzch posypałem wiórkami i cukrem waniliowym.
Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem 30 min.
Wyjąłem blachę ,pokroiłem w romby po ostygnięciu ciasta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz