Zupa z cykorii
Składniki
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 2 cykorie
- śmietankowy serek topiony 100 g
- 100 ml śmietany 30 %
- pęczek szczypiorku
- szklanka zacierek babuni ( dużych )
- sól ,pieprz biały
Przygotowanie
Bulion zagotowałem. Cykorie umyłem ,wyciąłem głąb i pokroiłem w
cienkie krążki. Do bulionu dodałem cykorię ,zacierki babuni i gotowałem
10 min. Następnie do zupy dodałem serek topiony i gotowałem do momentu
rozpuszczenia serka. Zdjąłem zupę z ognia ,dodałem śmietankę ,ponownie
wstawiłem na palnik ,chwilę podgrzewałem. Do smaku doprawiłem solą i
pieprzem białym. Tuż przed podaniem posypałem posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz