sobota, 1 lutego 2014

Śledzie w trzech smakach


















 

 

 

 

Składniki

  • 30 filetów śledziowych w oleju
  • Sos musztardowy:
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • łyżka musztardy dijon
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 ml oleju
  • Sos cebulowy:
  • 2 pokrojone w kostkę czerwone cebule
  • posiekany ząbek czosnku
  • 200 ml majonezu
  • 100 ml śmietany 18 %
  • łyżeczka sosu worcestershire
  • łyżka musztardy delikatesowej
  • Sos pomidorowy:
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki ketchupu z pomidorów malinowych
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 ml oleju

    Przygotowanie


    Filety osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki i podzieliłem na trzy. W trzech osobnych miseczkach przygotowałem sosy. Do każdej porcji śledzi wlałem inny sos. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz