Śledzie w trzech smakach
Składniki
- 30 filetów śledziowych w oleju
- Sos musztardowy:
- 2 łyżki białego octu winnego
- łyżka musztardy dijon
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 100 ml oleju
- Sos cebulowy:
- 2 pokrojone w kostkę czerwone cebule
- posiekany ząbek czosnku
- 200 ml majonezu
- 100 ml śmietany 18 %
- łyżeczka sosu worcestershire
- łyżka musztardy delikatesowej
- Sos pomidorowy:
- 2 łyżki białego octu winnego
- 2 łyżki ketchupu z pomidorów malinowych
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 100 ml oleju
Przygotowanie
Filety osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki i podzieliłem na
trzy. W trzech osobnych miseczkach przygotowałem sosy. Do każdej
porcji śledzi wlałem inny sos. Najlepiej smakują na drugi dzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz