Zupa kartoflana z pieczarkami
Składniki
- 500 g wędzonego boczku
- duża marchewka
- por
- 1/4 selera
- 600 g ziemniaków
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 100 g pieczarek
- sól ,pieprz
- czubryca
- łyżka masła
Przygotowanie
Boczek ,marchewkę ,pietruszkę ,seler i ziemniaki pokroiłem w
kostkę ,pora w talarki. W garnku podsmażyłem boczek na średnim ogniu.
Dodałem wszystkie warzywa ,smażyłem 5 min ,wlałem bulion i doprowadziłem
do wrzenia. Dodałem czubrycę (łyżka) ,gotowałem pod przykryciem 20 min.
Pieczarki pokroiłem w plasterki i lekko podsmażyłem na maśle. Dodałem
do zupy ,zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz