Litewska sałatka z łososiem
Składniki
- 1 kg łososia ( ugotowanego w wywarze z włoszczyzny )
- 3 ugotowane ziemniaki
- 2 ogórki kiszone
- 2 łyżki chrzanu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 szklanka majonezu
- 1,5 łyżki soku z cytryny
- sól
Przygotowanie
Ugotowałem rybę w wywarze z włoszczyzny (15 minut). Ostudziłem, po zdjęciu skórki , pokroiłem na kawałki.
Ziemniaki i ogórki pokroiłem w kostkę / wielkość zależy od gustu , u mnie większa /.
Wymieszałem chrzan, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek.
Doprawiłem do smaku , następnie delikatnie połączyłem ze składnikami
sałatki.
Udekorowałem sałatkę łodyżkami szczypiorku oraz cząstkami jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz