wtorek, 18 lutego 2014

Litewska sałatka z łososiem

















Składniki

  • 1 kg łososia ( ugotowanego w wywarze z włoszczyzny )
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki chrzanu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 szklanka majonezu
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • sól

    Przygotowanie

      Ugotowałem rybę w wywarze z włoszczyzny (15 minut). Ostudziłem, po zdjęciu skórki , pokroiłem na kawałki.
    Ziemniaki i ogórki pokroiłem w kostkę / wielkość zależy od gustu , u mnie większa /.

    Wymieszałem chrzan, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek. Doprawiłem do smaku , następnie delikatnie połączyłem ze składnikami sałatki.

    Udekorowałem sałatkę łodyżkami szczypiorku oraz cząstkami jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz