wtorek, 18 lutego 2014

Kotlety z kapusty pekińskiej



















Składniki

  • 8 dużych liści kapusty pekińskiej
  • 8 dużych plastrów szynki
  • 8 plasterków sera żółtego
  • mąka
  • bułka tarta
  • 3 jajka
  • łyżka śmietany 12%
  • oregano
  • olej słonecznikowy do smażenia
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Liście lekko obgotowałem w osolonej wodzie ,osączyłem. Na każdym liściu ułożyłem plasterek szynki i sera ,posypałem oregano. Złożyłem na pół. Jajka ubiłem ze śmietaną ,szczyptą soli i pieprzu. Panierowałem w jajkach ,mące ,jeszcze raz w jajkach i bułce tartej. Smażyłem na rumiano z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz