poniedziałek, 30 grudnia 2013

Zupa warzywna

















Składniki

  • 20 dag kości
  • 20 dg kości wędzonej
  • Włosczyzna
  • 1/2 główki kapusty
  • 2 pomidory malinowe
  • Puszka groszku
  • Puszka białej fasoli
  • Pęczek koperku
  • Sól i pieprz
  • Odrobina vegety
  • Łyżeczka sosu ostrygowego
  • Śmietana 18 %

    Przygotowanie

    Kości zalewamy 1,5 l wody i gotujemy. Zbieramy szumowinę ,po czym solimy i wrzucamy umytą włoszczyznę (seler i pietruszkę pokroić w kostkę ,por w półtalarki ,marchew w talarki). Gotować na małym ogniu ,dodać sos ostrygowy. Następnie osączyć groszek ,fasolę opłukać i wrzucić do zupy-dalej gotować. Kapustę poszatkować ,pomidory pokroić w ósemki ,dodać do zupy. Doprawić solą ,pieprzem i vegetą. Zabielić śmietaną ,dodać poszatkowany koper.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz