Zupa warzywna
Składniki
- 20 dag kości
- 20 dg kości wędzonej
- Włosczyzna
- 1/2 główki kapusty
- 2 pomidory malinowe
- Puszka groszku
- Puszka białej fasoli
- Pęczek koperku
- Sól i pieprz
- Odrobina vegety
- Łyżeczka sosu ostrygowego
- Śmietana 18 %
Przygotowanie
Kości zalewamy 1,5 l wody i gotujemy. Zbieramy szumowinę ,po czym
solimy i wrzucamy umytą włoszczyznę (seler i pietruszkę pokroić w
kostkę ,por w półtalarki ,marchew w talarki). Gotować na małym ogniu
,dodać sos ostrygowy. Następnie osączyć groszek ,fasolę opłukać i
wrzucić do zupy-dalej gotować. Kapustę poszatkować ,pomidory pokroić w
ósemki ,dodać do zupy. Doprawić solą ,pieprzem i vegetą. Zabielić
śmietaną ,dodać poszatkowany koper.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz