poniedziałek, 30 grudnia 2013

Udka duszone w kapuście włoskiej

















Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 1 marchew
  • 2 cebule
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • Sól i pieprz
  • Olej do smażenia

    Przygotowanie

  • Udka umyć ,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.W rondlu rozgrzać trochę oleju i obsmażyć z obu stron.Podlać wodą i wrzucić kostkę rosołową.Dusić pod przykryciem. Przygotować warzywa; cebulę obrać i pokroić w krążki,marchewkę obrać,umyć i pokroić w słupki.Paprykę pokroić w paski,kapustę drobno poszatkować.
    Warzywa wrzucić do udek i całość dusić do miękkości tak około 1 godziny. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz