Udka duszone w kapuście włoskiej
Składniki
- 4 udka z kurczaka
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- 1 marchew
- 2 cebule
- 1 mała papryka czerwona
- 1 kostka bulionu warzywnego
- Sól i pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie
- Udka umyć ,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.W rondlu rozgrzać trochę
oleju i obsmażyć z obu stron.Podlać wodą i wrzucić kostkę rosołową.Dusić
pod przykryciem.
Przygotować warzywa; cebulę obrać i pokroić w krążki,marchewkę
obrać,umyć i pokroić w słupki.Paprykę pokroić w paski,kapustę drobno
poszatkować.
Warzywa wrzucić do udek i całość dusić do miękkości tak około 1 godziny. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz