piątek, 6 grudnia 2013

Zamaczajka


Łoj! Co to była za uczta. Dzięx Kardamonovy za przypomnienie tego battle ;)













 

 

Składniki

  • 4 pętka kiełbasy (ulubionej...u mnie kiełbasa Zyguły)
  • 5 dużych cebul
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki smalcu

     

     

    Przygotowanie

    Kiełbasę pokroić w plasterki ,usmażyć na smalcu. Cebule pokroić w piórka ,dodać do kiełbasy i dusić na średnim ogniu ok. 20 min. Pod koniec duszenia :) dodać przecier pomidorowy i jeszcze trochę poddusić. Podawać z chlebem ,NIE UŻYWAĆ sztućców... :)

1 komentarz:

  1. NIE UŻYWAĆ SZTUĆCÓW :D. Ilość cebuli mnie zadowala - to właśnie ją lubię najbardziej, ze wszystkich tego typu potraw. 5 jest w miarę ok :).

    OdpowiedzUsuń