Śledzie z grzybami
Składniki
- 300 g filetów śledziowych (wymoczonych)
- 4 cebule
- 100 g grzybów suszonych
- liść laurowy
- 2 łyżeczki lubczyku
- pieprz
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
Przygotowanie
Grzyby namoczyć ,zagotować razem z lubczykiem .liściem laurowym i
odrobiną pieprzu. Osączyć i pokroić w paski. Cebule obrać ,pokroić w
piórka ,zeszklić na oliwie ,dodać koncentrat pomidorowy oraz pokrojone
grzyby ,chwilę poddusić. Ostudzić. Śledzie pokroić w 5 cm kawałki
,wrzucić do słoika i dodać cebule ,grzyby i olej na którym się dusiły.
Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz