niedziela, 22 grudnia 2013

Śledzie z grzybami

















 

 

Składniki

  • 300 g filetów śledziowych (wymoczonych)
  • 4 cebule
  • 100 g grzybów suszonych
  • liść laurowy
  • 2 łyżeczki lubczyku
  • pieprz
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki oleju słonecznikowego

    Przygotowanie

    Grzyby namoczyć ,zagotować razem z lubczykiem .liściem laurowym i odrobiną pieprzu. Osączyć i pokroić w paski. Cebule obrać ,pokroić w piórka ,zeszklić na oliwie ,dodać koncentrat pomidorowy oraz pokrojone grzyby ,chwilę poddusić. Ostudzić. Śledzie pokroić w 5 cm kawałki ,wrzucić do słoika i dodać cebule ,grzyby i olej na którym się dusiły. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz