Sałatka Waldorf
Składniki
- 100 g fileta z kurczaka
- Sól i pieprz
- 1 łyżka masła
- 150 ml majonezu
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 jabłka
- 1 cytryna
- 2 łodygi selera naciowego
- 100 g uprażonych orzechów włoskich
Przygotowanie
Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem ,obsmażyć na
rozgrzanym maśle z obu stron. Wystudzić ,pokroić na małe paski. W
salaterce wymieszać majonez z octem ,solą i pieprzem. Jabłka umyć i
obrać ,pociąć w paseczki ,skropić sokiem z cytryny. Łodygę selera obrać
,wypłukać i pokroić w małe kawałki. W salaterce wymieszać kurczaka
,jabłka ,seler ,orzechy i majonez.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz