czwartek, 12 grudnia 2013

Sałatka Waldorf


















Składniki

  • 100 g fileta z kurczaka
  • Sól i pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 150 ml majonezu
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 jabłka
  • 1 cytryna
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 100 g uprażonych orzechów włoskich

    Przygotowanie

    Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem ,obsmażyć na rozgrzanym maśle z obu stron. Wystudzić ,pokroić na małe paski. W salaterce wymieszać majonez z octem ,solą i pieprzem. Jabłka umyć i obrać ,pociąć w paseczki ,skropić sokiem z cytryny. Łodygę selera obrać ,wypłukać i pokroić w małe kawałki. W salaterce wymieszać kurczaka ,jabłka ,seler ,orzechy i majonez.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz