czwartek, 12 grudnia 2013

Tosty z grillowanymi boczniakami i papryką

















Składniki

  • Chleb wiejski pełnoziarnisty
  • Kilka boczniaków wielkości dłoni
  • 1 papryka czerwona
  • 3 szalotki
  • Kilka plastrów sera salami z ziołami i czosnkiem
  • Kilka plastrów Eurosera Goudaz z zielonym pesto
  • Odrobina oliwy z oliwek
  • Szczypta chilli
  • Sól i pieprz

    Przygotowanie

    Paprykę pokroić na kawałki. Szalotki pokroić w ćwiartki . Warzywa i boczniaki skropić odrobiną oliwy ,oprószyć solą i pieprzem oraz listkami tymianku. Grillować. Chleb podzielić na pół . Jedną połowę robimy z samym serem i szalotką. Drugą część robimy z boczniakami ,papryką i szalotką ,oprószamy chilli. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ,aż do rozpuszczenia sera. Kromki z warzywami i serem podajemy razem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz