Tosty z grillowanymi boczniakami i papryką
Składniki
- Chleb wiejski pełnoziarnisty
- Kilka boczniaków wielkości dłoni
- 1 papryka czerwona
- 3 szalotki
- Kilka plastrów sera salami z ziołami i czosnkiem
- Kilka plastrów Eurosera Goudaz z zielonym pesto
- Odrobina oliwy z oliwek
- Szczypta chilli
- Sól i pieprz
Przygotowanie
Paprykę pokroić na kawałki. Szalotki pokroić w ćwiartki . Warzywa
i boczniaki skropić odrobiną oliwy ,oprószyć solą i pieprzem oraz
listkami tymianku. Grillować. Chleb podzielić na pół . Jedną połowę
robimy z samym serem i szalotką. Drugą część robimy z boczniakami
,papryką i szalotką ,oprószamy chilli. Pieczemy w temperaturze 180
stopni ,aż do rozpuszczenia sera. Kromki z warzywami i serem podajemy
razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz