Mielone w cieście
Składniki
- 250 g szynki
- 200 g pieczarek
- 1 mała cebula
- 1 czerstwa bułka
- 2 ząbki czosnku
- 50 g startego żółtego sera
- 1 łyżeczka lubczyku
- Sól ,pieprz do smaku
- Ciasto:
- ½ l mleka
- 1 jajko
- Mąka (dosypywać aż ciasto będzie gęste)
- Sól ,pieprz
Przygotowanie
Mięso zmielić razem z cebulą ,czosnkiem i czerstwą bułką.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól ,pieprz .lubczyk
,dokładnie wyrobić masę. Uformować kotlety.
Mleko ,jajko i mąkę wyrobić na gęste ciasto ,doprawić solą i pieprzem.
Kotlety zanurzyć w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz