czwartek, 12 grudnia 2013

Mielone w cieście
















Składniki

  • 250 g szynki
  • 200 g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • Sól ,pieprz do smaku
  • Ciasto:
  • ½ l mleka
  • 1 jajko
  • Mąka (dosypywać aż ciasto będzie gęste)
  • Sól ,pieprz

    Przygotowanie

      Mięso zmielić razem z cebulą ,czosnkiem i czerstwą bułką. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól ,pieprz .lubczyk ,dokładnie wyrobić masę. Uformować kotlety.

    Mleko ,jajko i mąkę wyrobić na gęste ciasto ,doprawić solą i pieprzem. Kotlety zanurzyć w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz