Gulasz wieprzowy z wątróbką
Składniki
- 40 dag wieprzowiny bez kości (szynka)
- 30 dag wątróbki cielęcej
- szklanka mleka
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki kaszy manny
- 2 łyżki oleju
- łyżka masła
- 2 łyżeczki suszonego majeranku
- łyżeczka bazylii
- liść laurowy
- sól i pieprz
Przygotowanie
Wieprzowinę i wątróbkę opłukać , osuszyć , pokroić w kostkę.
Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić. Wieprzowinę obtoczyć w kaszy i
podsmażyć na oleju najpierw samą , a potem razem z obranymi i posiekaną
cebulą i czosnkiem. Przełożyć do garnka , posolić , dodać przyprawy i
masło. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy mięso będzie prawie
miękkie ,włożyć wyjętą z mleka wątróbkę. Dusić jeszcze 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz