wtorek, 17 grudnia 2013

Duszone pigwy z parmezanem

















Składniki

  • 4 dojrzałe pigwy
  • 3 dag masła
  • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
  • 5 dag parmezanu
  • 1 łyżka miodu
  • Skórka starta z 1 cytryny
  • 2 łyżeczki tymianku
  • Sól
  • Pieprz cayenne

    Przygotowanie

      Pigwy przekroić ,wyjąć pestki. Wino ,masło ,skórkę z cytryny i miód zagotować. Dodać tymianek ,włożyć pigwy i dusić pod przykryciem ok. 30 min.
    Część sera pokroić w płatki ,część zetrzeć. Pigwy wyjąć. Wywar przyprawić solą i pieprzem ,wylać na talerz ,na nim ułożyć pigwy miąższem do góry i w każdą wcisnąć kawałki sera ,startym posypać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz