Babeczki z kremem czekoladowym
Składniki
- 100 g masła
- 100 czekolady mlecznej
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 4 łyżki cukru
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- mąka do posypania foremek
- masło do natłuszczenia foremek
Przygotowanie
Masło z czekoladą roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.
- Jajka utrzeć z żółtkami i cukrem do białości na gęstą masę.
- Czekoladę mieszać trzepaczką do ubijania piany i stopniowo dodawać masę
jajeczną ,a następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia. Dokładnie wymieszać.
- Foremki na babeczki posmarować odrobiną masła i oprószyć mąką ,resztki
mąki wysypać. Ciasto przełożyć do foremek i piec 7 min. w temperaturze
230 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz