niedziela, 15 grudnia 2013

Babeczki z kremem czekoladowym
















Składniki

  • 100 g masła
  • 100 czekolady mlecznej
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • mąka do posypania foremek
  • masło do natłuszczenia foremek

    Przygotowanie


    Masło z czekoladą roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.

  •  Jajka utrzeć z żółtkami i cukrem do białości na gęstą masę.

  •  Czekoladę mieszać trzepaczką do ubijania piany i stopniowo dodawać masę jajeczną ,a następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.

  •  Foremki na babeczki posmarować odrobiną masła i oprószyć mąką ,resztki mąki wysypać. Ciasto przełożyć do foremek i piec 7 min. w temperaturze 230 stopni C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz