środa, 27 listopada 2013

Surówka z rukoli i awokado


















Składniki

  • 1 awokado
  • 1 średni korniszon
  • szczypior z 2 dymek
  • 2 garści rukoli
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • pieprz

    Przygotowanie

    Do miseczki wycisnąć sok z cytryny ,dodać cukier ,rozmieszać aż cukier się rozpuści. Miąższ awokado wybrać porcjami przy pomocy łyżeczki ,skropić sokiem z cytryny z cukrem ,obsypać dużą szczyptą soli i pieprzu ,polać oliwą, odstawić na ok. 5 min. W tym czasie drobno pokroić ogórek i szczypior, a rukolę na większe kawałki. Wszystko połączyć i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz