środa, 27 listopada 2013

Gulasz z korniszonami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki

  • 600 g łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 cebula
  • 100 g korniszonów
  • 1 łyżka musztardy
  • sól ,pieprz
  • liść laurowy

     

     Przygotowanie

    Łopatkę pokroić w kostkę ,posolić i oprószyć pieprzem i mąką ,smażyć na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla ,a na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Przełożyć do rondla wraz z tłuszczem. Całość zalać wodą ,dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem. Po zakończeniu duszenia dodać musztardę. Dokładnie wymieszać i dosypać korniszony pokrojone w plasterki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz