środa, 27 listopada 2013

Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów



















Składniki

  • 300 g mięsa wołowego zrazowego
  • ser pleśniowy
  • sól ,pieprz
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 pory
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki

    Przygotowanie


    Mięso rozbić tłuczkiem ,oprószyć solą i pieprzem. Na każdym zrazie ułożyć ser.


     
    Zawinąć w roladę ,dokładnie obwiązać sznurkiem ,tak aby ser nie wypłyną ze środka. Lekko podsmażyć.


     Pory pokroić w póltalarki ,podsmażyć na maśle i zalać ½ l bulionu warzywnego ,poddusić i wrzucić do nich podsmażone zrazy. Dusić jeszcze ok. 20 min ,po czym zrazy wyjąć. Na patelni przygotować białą zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić bulionem ,po czym wlać do duszonych porów. Gotować jeszcze ok. 5 min. Podawać razem ze zrazami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz