poniedziałek, 14 lipca 2025

Sałatka z kurczaka

 Ktoś powie, że mnie trochę pogięło z tymi skrzydełkami, bo przecież można użyć udek z kurczaka czy nawet filetów. Ależ oczywiście, że można, bo nikt nikomu nie zabrania. Natomiast mnie nie pogięło, tylko użyłem mięsa, na którym gotowałem krupnik. Nie lubię marnować produktów, więc postanowiłem dla siebie zrobić sałatkę. Wyszła dobra, więc przepisem się podzielę
Arek Gie








Składniki:
 

 

 

 

 

8 ugotowanych skrzydełek z kurczaka
1 mała puszka kukurydzy
3 ogórki konserwowe
2 ugotowane na twardo jajka
1 łyżka majonezu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz

 

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

Mięso ze skrzydełek oddzielamy od kości, drobno siekamy, przekładamy do miski.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy, wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami i jajkami wrzucamy do mięsa. 
Łączymy dokładnie z majonezem i natką pietruszki, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz