sobota, 8 lutego 2025

Kokosanki

 Jeśli macie problem z zagospodarowaniem białek jaj, to gorąco zapraszam na kokosanki. Razem z pieczeniem zajmie Wam to około 30 minut. Bezglutenowe ciastka kokosowe, polecają się do kawy
Arek Gie








Składniki:
 

 

 

 

4 białka jaj
kilka kropli olejku migdałowego
150 g drobnego cukru
szczypta soli
300 g wiórków kokosowych

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

Do białek dodajemy szczyptę soli, ubijamy na sztywno.
Następnie, stopniowo dodajemy cukier, miksujemy na najwyższych obrotach. Piana ma być lśniąca.
Ubite białka delikatnie łączymy z wiórkami i olejkiem.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przy pomocy łyżki, porcjujemy masę kokosową. 1 łyżka=1 kokosanka.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz