Jeżeli ktokolwiek ma potrzebę doznać wizualnie jesiennej barwy złotego słońca, aksamitnej w konsystencji struktury tego co przełykamy, to nie może zostać obojętny wobec zupy krem z porów! Dodatkowo dostarcza ona dla naszego organizmu wszystko co najlepsze z pełnego bukietu warzyw, które oprócz wspomnianego wcześniej pora są jej składnikami. Zatem jeżeli jesteś wybitnym smakoszem, lubisz zdrowo się odżywiać, lub z jakiegokolwiek innego powodu ten przepis wzbudził w Tobie ciekawość, to zapraszam do szczegółowego przepisu, z pełną listą potrzebnych produktów i opisem przygotowania! Smacznego.
<WJ>
Składniki:
500 g białej części pora
1 duży ziemniak
1 marchewka
1 litr bulionu warzywnego
1 łyżka masła
1 łyżka śmietany 18%
3 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Warzywa obieramy. Por kroimy w piórka, marchewkę i ziemniaka kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy je na rozgrzane masło, podsmażmy i zalewamy gorącym bulionem. Całość gotujemy około 20-25 minut, studzimy i blendujemy.
Zblendowaną zupę przecieramy przez drobne sito, dodajemy śmietanę, podgrzewamy.Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz