Jak ja to lubię! Nawet powiem więcej, ubóstwiam. Kilka losowych produktów i myśl…Kreatywne gotowanie, nieoczywiste połączenie produktów, kuchnia fusion, domeną moją.
Składniki:
500 g filetów z udek kurczaka
2 duże ziemniaki
200 g różyczek brokułu
500 ml bulionu warzywnego
3 łyżki serowej omasty z Czech
1 por (biała część)
150 g pieczarek
1 duża marchew
2 łyżki szczypioru
sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety kroimy w kostkę. Podobnie ziemniaki.
Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Por kroimy w piórka.
Brokuł sparzamy.
Pieczarki oczyszczamy, większe kroimy w ćwiartki.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy ziemniaki, pieczarki i por. Chwilę później dodajemy mięso, dusimy przez 5 min pod przykryciem.
Marchew po kilku chwilach.
Bulion warzywny mieszamy z serową omastą (czeskim sosem).
Pod koniec dodajemy brokuł. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dekorujemy posiekanym szczypiorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz