czwartek, 12 listopada 2020

Surówka z kapusty, pora i jabłka

 Pyszny dodatek do dania głównego. 

 

 


 

 

 

 

Składniki:

 

  

pół główki niedużej białej kapusty szpiczastej 

1 duży por 

2 jabłka 

1 marchewka 

2-3 łyżki majonezu 

sól, pieprz

 

 

 

Przygotowanie:

 

 

Por przekroiłem wzdłuż na pół, i jeszcze raz na pół. Następnie skroiłem na cienkie paseczki.
Kapustę i pora przełożyłem do miski. Ugniatałem, by warzywa nieco zmiękły. Lekko posoliłem. Odstawiłem na około 20 minut.
Obrane jabłko i marchewkę starłem na dużych oczkach tarki. Połączyłem z kapustą i porem. Dodałem majonez, doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem.

 

 


  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz