sobota, 28 listopada 2020

Biała kiełbasa w sosie chrzanowo pieczarkowym

Nie wolno, na litość boską, do sklepu chodzić na „głodzie”!

Kupuje wtedy się wszystko, na co ma się ochotę. Tak było tym razem. Ona na mnie „patrzyła” i „krzyczała”, Weź…pliz, Weź mnie! Jak jej nie wziąć skoro tak na mnie patrzy i prosi. Przygarnąłem!

 

 


 

 

 

 

 

Składniki:

 

 

 

 2 pętka surowej białej kiełbasy

5oo ml wody

2 liście laurowe

100 g pieczarek

1 łyżka chrzanu

1 łyżka musztardy imbirowej

1 łyżka mąki

Sól, pieprz




Przygotowanie:





Przygarnięte kiełbasy gotujemy w wodzie (500 ml) z dodatkiem liści laurowych.

Wyjmujemy i kroimy w „talarki”. Wywar przecedzamy przez drobne sito, dodajemy chrzan i musztardę oraz pokrojone pieczarki. Zagotowujemy.

 

Mąkę mieszamy z wodą (100 ml), dodajemy do całości, chwilę podgrzewamy.

 

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz