czwartek, 15 października 2020

Surówka z kalarepy

 Polecam kalarepkę w tej postaci. Pyszna. 

 

 






Składniki:



 

1 duża kalarepa 

2 świeże ogórki gruntowe 

1 cebula czosnkowa 

1 jabłko ( najlepiej słodkie i twarde ) 

1 duża marchewka 

2 łyżeczki posiekanego koperku 

2 łyżeczki posiekanego szczypiorku 

1 łyżeczka syropu z agawy 

1 łyżka soku z cytryny 

pieprz 

sól 

jogurt grecki ( u mnie Kri Kri ) 

 

 

 

Przygotowanie:

 

 

 

Cebulę drobno posiekałem, przełożyłem do miski. Jabłko, marchew, ogórka oraz kalarepę starłem na tarce o grubych oczkach, dodałem do pozostałych składników. Dodałem również posiekaną zieleninę, pieprz, sól, sok z cytryny oraz syrop z agawy do smaku. Całość dokładnie wymieszałem, na koniec w jogurt. Ponownie wymieszałem i podałem od razu po przygotowaniu.

 


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz