Polecam kalarepkę w tej postaci. Pyszna.
Składniki:
1 duża kalarepa
2 świeże ogórki gruntowe
1 cebula czosnkowa
1 jabłko ( najlepiej słodkie i twarde )
1 duża marchewka
2 łyżeczki posiekanego koperku
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka syropu z agawy
1 łyżka soku z cytryny
pieprz
sól
jogurt grecki ( u mnie Kri Kri )
Przygotowanie:
Cebulę drobno posiekałem, przełożyłem do miski. Jabłko, marchew, ogórka oraz kalarepę starłem na tarce o grubych oczkach, dodałem do pozostałych składników. Dodałem również posiekaną zieleninę, pieprz, sól, sok z cytryny oraz syrop z agawy do smaku. Całość dokładnie wymieszałem, na koniec w jogurt. Ponownie wymieszałem i podałem od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz