środa, 14 października 2020

Gulasz wołowy

Przez lata trwałem w stereotypach, nie tylko kulinarnych. W końcu odkryłem kuchnię Fusion, która łączy smaki świata. Pod „lupę” weszło jedno z moich ulubionych dań. Poczytajcie, spróbujcie, skomentujcie.

 


 

 

 

 

 

Składniki:

 

 

 

500 g wołowiny z udźca

1 marchew

1 cebula

4 ząbki czosnku

100 g różyczek z kalafiora

500 ml bulionu wołowego

2 łyżki ketchupu

100 ml czerwonego wina

2 serki topione z papryką (trójkąty)

1 łyżka majeranku

1 łyżka czubrycy

sól, pieprz

 

 

 

Przygotowanie:

 

 

Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu.

Wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek i różyczki kalafiora.

Zalewamy bulionem, dodajemy ketchup, wino i serki.

Dusimy pod przykryciem przez 120 min, od czasu do czasu mieszając.

Pod koniec dodajemy majeranek i czubrycę.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

 

 


 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz