Przez lata trwałem w stereotypach, nie tylko kulinarnych. W końcu odkryłem kuchnię Fusion, która łączy smaki świata. Pod „lupę” weszło jedno z moich ulubionych dań. Poczytajcie, spróbujcie, skomentujcie.
Składniki:
500 g wołowiny z udźca
1 marchew
1 cebula
4 ząbki czosnku
100 g różyczek z kalafiora
500 ml bulionu wołowego
2 łyżki ketchupu
100 ml czerwonego wina
2 serki topione z papryką (trójkąty)
1 łyżka majeranku
1 łyżka czubrycy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu.
Wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek i różyczki kalafiora.
Zalewamy bulionem, dodajemy ketchup, wino i serki.
Dusimy pod przykryciem przez 120 min, od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec dodajemy majeranek i czubrycę.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz