środa, 5 sierpnia 2020

Krem z białych szparagów i sera koziego


Są pewne smaki, które komponują się idealnie. Naszym zdaniem białe szparagi, nieziemsko lekkie w połączeniu z delikatną roladką sera koziego, współgrają. W zasadzie nie potrzeba żadnego uzupełnienia. Grzanki to tylko dodatek.







Składniki:




2 pęczki białych szparagów
1 łyżka masła koziego
200 g miękkiego sera koziego
1,5 litra bulionu warzywnego 
sól, pieprz



Przygotowanie:




Szparagi kroimy na kawałki. Smażymy na maśle, zalewamy gorącym bulionem (jednocześnie dodajemy pokruszony ser).

Gotujemy ostro przez 30 min. od czasu, do czasu podlewamy wrzątkiem.

Przecieramy przez sito, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Opcjonalnie podajemy z grzankami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz