niedziela, 5 lipca 2020

Gołąbki z tuńczykiem


Dobrze widzicie i jak skosztujecie będziecie chcieli więcej. Eksperyment powodzeniem zakończył się.






Składniki:



1 młoda kapusta
1,5 szklanki ryżu
250 g tuńczyka w oleju
1 pęczek natki pietruszki
1 mała puszka kukurydzy
sól, pieprz


Przygotowanie:


Kapustę sparzamy. Liście odkładamy, studzimy, usuwamy zgrubiale części.



Ryż gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy, mieszamy z tuńczykiem z zalewą, posiekaną natką i kukurydzą.



Wsio mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.



W liście zawijamy farsz, podlewamy bulionem, zapiekamy 90 minut w 180°C.



Podajemy z ulubionym sosem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz