Zdecydowanie najszybsza i najprostsza kuchnia na świecie.
Obok tajskiej, nie dorówna jej nic. Świeże smaki, prosto z działki. Niewiele
potrzeba, a tak wielu marnuje tak zwyczajny, jednak niezwyczajny składnik. Futka
dostarcza nam wielu inspiracji.
Składniki:
500 g makaronu fettuccine
Pesto:
1/2 pęczka natki marchewki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżka orzechów piniowych
20 g startego parmezanu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Dobra, powtarzam się…makaron
Makaron gotujemy w trakcie przygotowywania tzw. otoczki.
Pesto:
Natkę marchewki dokładnie myjemy, osuszamy i oddzielamy
listki od łodyg. Listki przekładamy do blendera wraz z ząbkami czosnku, lekko
uprażonymi orzeszkami piniowymi i startym parmezanem. Wszystko zalewamy oliwą z
oliwek i miksujemy dla właściwego połączenia składników. Gotowe pesto
doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Cytat: Futka
Do nagrzanego garnka z pesto wrzucamy makaron. Dolewamy wodę
z makaronu wg upodobań.
Dokładnie łączymy.Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz