Poezja smaków. Tak, można poruszać się bez mięsiwa, jednak
właśnie tak chcieliśmy.
Składniki:
2 marchewki
1 pietruszka
1 kawałek selera korzeniowego
150 g brukselki
150 g różyczek kalafiora
100 g zielonej fasolki szparagowej
2 duże ziemniaki
1 duży pomidor malinowy
500 g udek z kurczaka
1 por (biała część)
2 serki ziołowe (trójkąty)
100 ml śmietany
1 łyżka mąki
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju.
Dodajemy pochlastane wg Ciebie warzywa, które dusimy pod
przykryciem.
Całość zalewamy wrzątkiem (tak porządnie z 1,5 litra), dodajemy
serki.
Gotujemy do miękkości jarzyn.
Śmietanę mieszamy z mąką i chochlą zupy. Podajemy z
posiekaną natką.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz