Są takie dni, kiedy chce się zjeść coś konkretnego,
smacznego, przede wszystkim szybkiego w przygotowaniu. Makaron zawsze jest
najlepszym wyjściem. Do 25 minut i wszystko gotowe. A ten ser <3 Sama
rozkosz.
Składniki:
300 g makaronu tagliatelle
100 g świeżego szpinaku
1 cebula
1 łyżka masła
350 g filetów z kurczaka
300 ml rosołu drobiowego
100 g niebieskiego sera pleśniowego
100 ml śmietany słodkiej 18%
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak i posiekaną
cebulę. Dodajemy szczyptę soli, smażymy.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone w
kostkę filety z kurczaka. Oprószamy pieprzem, chwilę smażymy, za pomocą łyżki
cedzakowej, wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym.
W tym samym czasie wlewamy garnka gorący rosół w którym
rozpuszczamy ser, dodajemy śmietanę i podgrzewamy pod przykryciem do
całkowitego połączenia ze śmietaną.
Dodajemy mięso i szpinak, po chwili makaron, dokładnie
łączymy z sosem.
Bardzo ciekawy pomysł na makaron. :)
OdpowiedzUsuń