Czasami, nie tylko lenistwo, ale i brak czasu „wymusza” na
nas pójście na łatwiznę. Bardzo często korzystamy z orientalnych sosów.
Dlaczego? Bardzo lubimy połączenie mięsa ze słodką nutą. Właśnie te sosy
charakteryzują się zbalansowanym smakiem. Oczywiście troszkę smak podkręciliśmy
naszym, polskim miodem. Wyszło przede wszystkim smacznie, no i oczywiście
szybko. Zapraszamy do wypróbowania przepisu w dobie „kryzysu” czasowego. A jak
nie będzie Wam się chciało stać przy garach, my też czasami tak mamy, to tym
bardziej. Życzymy smacznego.
Składniki:
1 kg skrzydełek z kurczaka
90 ml sosu z limonką, kolendrą i chili
1 łyżka miodu lipowego
Przygotowanie:
Skrzydełka oczyszczamy.
Sos limonkowy mieszamy z miodem, dodajemy do mięsa,
dokładnie mieszamy.
Skrzydełka układamy na blaszce, pozostałą marynatę zostawiamy,
pieczemy 35 minut w 180°C.
5 minut przed końcem pieczenia drób polewamy pozostałą marynatą.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz