Jedna z najbardziej popularnych sałatek, szczególnie w
okresie świątecznym. Takie tradycyjne smaki zawsze trafiają w gusta naszych
gości, no i oczywiście nasze.
Czasami warto „zaszaleć” i dodać coś od siebie. Tym razem
poszliśmy za ciosem, namową naszej koleżanki, by dodać musztardę ze smażoną
cebulką. Wyszła delikatna, lekko słodkawa sałatka z aksamitnym sosem
majonezowo-musztardowym.
Składniki:
3 ziemniaki
1 marchew
1 kawałek selera korzeniowego
2 jajka
1 mała puszka groszku konserwowego
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy ze smażoną cebulką
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki, marchew i seler gotujemy do miękkości. Razem z
ugotowanymi jajkami i ogórkami (obranymi ze skórki), kroimy w drobną kostkę.
Groszek odsączamy z zalewy.
Wszystko delikatnie łączymy z majonezem i musztardą. Do
smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz