Lubicie delikatne, kruche mięso, które samo rozpływa się w
ustach? Satysfakcja gwarantowana.
Składniki:
4 plastry karkówki wieprzowej
600 ml bulionu wołowego
1 gruszka
1 łyżeczka mielonej papryki
1 pęczek natki pietruszki
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni.
Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy
bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min.
Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar,
łączymy z całością.
Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki i innymi, ulubionymi
dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz