Koniec nudy, choć schemat „po niedzielnym rosole,
pomidorówka w poniedziałek” bardzo nam się podoba. Polacy przez dziesiątki lat
stosują metodę, teraz „odkrytą” Zero Waste. Brawo My :P
Składniki:
1,5 litra rosołu drobiowego
4 ugotowane marchewki
400 g ziemniaków
4 pętka kiełbasy śląskiej
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rosół został. Zwykły, drobiowy. Marchewki również zostały.
Kiełbasę kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Zalewamy rosołem, gotujemy 15 minut, dodajemy zasmażkę
pomidorową.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy koncentrat pomidorowy,
paprykę oraz mąkę.
Smażymy przez chwilę, rozrabiamy w chochli rosołu, dodajemy
do całości, przekładamy pokrojone marchewki.
Zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz