sobota, 16 listopada 2019

Tymbaliki z karpia

Pomysł wziął się z potrzeby chwili. Jak widzimy w sklepie karpia to... musimy go mieć. A co z nim zrobić. Wiele wersji już robiliśmy, tym razem skorzystaliśmy z przepisu [*] Christophera. Warto wypróbować.







Składniki:



450 g fileta z karpia
250 g mieszanki groszku z marchewką
wywar z ryby
6 łyżeczek żelatyny
sól, pieprz


Przygotowanie:

Karpia ugotowałem z włoszczyzną i obrałem. Wywar połączyłem z żelatyną.
Wywar sklarowałem ( można pominąć ), ale nie każdy taki lubi.


Do małych miseczek, filiżanek nałożyłem kawałki ryby i warzywa. Zalałem galaretką i odstawiłem do stężenia. Podałem z sosem tatarskim.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz