Bardzo lubimy wymyślać dodatki do dań głównych. W zasadzie
to taki ryż, sam w sobie, może być takim daniem. Nie potrzeba żadnych dodatków,
bo smak sera, który przebija się przez ryż, jest poezją. Szczególnie ten nasz,
bursztyn.
Składniki:
100 g ryżu
1 łyżka masła solonego
4 łyżki startego sera bursztyn
pieprz
Przygotowanie:
Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. My od
jakiegoś czasu nie solimy wrzątku do gotowania ryżu. Nauczyliśmy się tak, przy
jaśminowym.
Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Przekładamy z powrotem
do gorącego garnka.
Dodajemy masło, które roztapiamy w garnku pod przykryciem.
Dodajemy ser, mieszamy, do smaku możemy doprawić pieprzem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz