Tuńczyk jest niesamowity! W połączeniu z owocami i warzywami
nabiera perfekcyjnego smaku.
Składniki:
1 główka sałaty lodowej
200 g sera kaszkawal
1 mango
1 pęczek natki pietruszki
1 mała czerwona cebula
250 g pomidorków koktajlowych
1 puszka tuńczyka w oliwie
Sos:
4 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki wrzątku
2 łyżki miodu
1 łyżka musztardy francuskiej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mango i ser kroimy w kostkę.
Pomidorki na ćwiartki lub połówki.
Cebulę kroimy w piórka.
Natkę siekamy.
Łączymy składniki.
Sałatę kroimy w paski.
Tuńczyka osączamy z oliwy.
Przygotowujemy sos.
Oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, łączymy z gorącą
wodą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Całość łączymy ze sobą. Podajemy schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz