niedziela, 27 października 2019

Sałatka z marynowaną cebulką

Sałatka, którą robi się bardzo szybko. I jest wg. nas bardzo smaczna. Pomidorki można zastąpić czerwoną papryka. 







Składniki:


1 słoiczek marynowanej cebulki
1 mała puszka kukurydzy konserwowej
250 g pomidorków koktajlowych
200 g szynki konserwowej
2 łyżki majonezu (u nas Pudliszki)
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżka natki pietruszki
sól, pieprz

Przygotowanie:


Cebulkę i kukurydzę odsączyłem. Pomidorki pokroiłem w ćwiartki a szynkę w kostkę. Natkę posiekałem. Wszystkie składniki wrzuciłem do miski, dodałem majonez i musztardę, doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki do schłodzenia.

 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza